Franske stemmer – kritik af forfatningsforslaget fra venstre

Franske stemmer kan styrke den danske debat.
Den franske debat om EU-forfatningen har taget en ny drejning med kraftig kritik fra centrum-venstre. Tænketanken NyAgenda udsender bog med de nye franske stemmer. 


NyAgendas første rapport præsenterer for første gang på dansk en række kritiske original-bidrag fra den franske debat om forslaget til EU forfatning. De franske stemmer i bogen stiller skarpt på andre sider af forfatningsforslaget, end dem der hidtil har domineret den danske debat.

Bogens bidrag tager fat på de store emner omkring selve ånden og det fundamentale politiske grundlag i EU samarbejdet. Hvorfor et europæisk samarbejde? Hvilken form for europæisk samarbejde? Hvorfor spiller nyliberalismen så stor en rolle i EUs grundlag og praksis?

NyAgenda håber, at bogen kan bidrage til en afbalanceret og nuanceret debat om EU-forfatningens indhold og dens konsekvenser i medlemslandene.Bestil rapporten
Download rapporten


grubler


'Et nej den 3.dec. er ikke blot et isoleret dansk nej. Det understreger, at der i mange lande, specielt i Nordeuropa er modstand mod ideen om EU som en statsdannelse, hvor alle skal være med til alt.'.
Drude Dahlerup

MAILINGLISTE

Send mig nyt fra NyAgenda


Ny Agenda

sekretariat@
nyagenda.dk
STØT OS

Du kan støtte NyAgendas arbejde ved at indbetale et beløb på:
Reg.: 8411
Kontonr.: 4093 555


NyAgenda har modtaget støtte fra bl.a. PLUM-fonden og Nævnet for EU-oplysning